Drukknop voor motorsturing

Beschrijving

Drukknoppen voor motorsturing bestaan als enkelvoudige motorsturingsbediening (drie actieknoppen) of tweevoudige motorsturingsbediening (tweemaal drie actieknoppen). Hiermee bedient de bewoner de motoren van respectievelijk een of twee groepen rolluiken, zonweringen of jaloezieën die in de Niko Home Control installatie geïntegreerd zijn.

Overzicht

Drukknop Voor Motorsturing - Zelfbouw Pieters

Werking

De specifieke actieknoppen op de drukknop zijn gegroepeerd per drie. Elke groep bestaat uit volgende knoppen: “A”, “B” en “C”.

Als de actieknoppen uitgerust zijn met indicatieleds, geven deze aan in welke looprichting het einde al dan niet niet bereikt is. Je kunt de leds zo programmeren dat ze oplichten als het einde bereikt is of niet bereikt is. Dit bepaal je in de programmeersoftware.

De functies van de actieknoppen vind je in volgende tabel.

Status vóórActieStatus na
Geen beweging“A” kort indrukken (< 0,4 s)Volledig open/naar boven
Geen beweging“B” kort indrukken (< 0,4 s)Voorkeursinstelling (standaard 50 %)
Geen beweging“C” kort indrukken (< 0,4 s)Volledig gesloten/naar beneden
Geen beweging“A” lang indrukken (≥ 0,4 s)Gaat open/naar boven zolang de knop ingedrukt is.
Geen beweging“B” lang indrukken (> 3 s)De huidige positie is ingesteld als voorkeursinstelling.
Geen beweging“C” lang indrukken (≥ 0,4 s)Sluit/gaat naar beneden zolang de knop ingedrukt is.
In beweging“A” kort indrukken (< 0,4 s)Stopt
In beweging“B” kort indrukken (< 0,4 s)Stopt
In beweging“C” kort indrukken (< 0,4 s)Stopt
In beweging“A” lang indrukken (≥ 0,4 s)Stopt
In beweging“B” lang indrukken (≥ 0,4 s)Stopt
In beweging“C” lang indrukken (≥ 0,4 s)Stopt

Installatie

Zie Installatie in generieke drukknoppen.

Technische gegevens

• werkingsspanning: 26 Vdc (ZLVS, zeer lage veiligheidsspanning)
  • omgevingstemperatuur: 0 - 50 °C