Drukknopinterface

Beschrijving

Via de drukknopinterface worden potentiaalvrije drukknoppen en NPN-transistoruitgangen aangesloten op de Niko Home Control installatie. De interface zet de schakelimpuls van de drukknoppen om in een Niko Home Control buscommando.

Overzicht

Drukknopinterface - Zelfbouw Pieters

Werking

De drukknopinterface zendt een commando uit wanneer de drukknop geactiveerd wordt. De interface beschikt over busspanningsdetectie die controleert of de communicatie met de Niko Home Control installatie correct verloopt.

Installatie

Aansluitschema’s

Drukknopinterface - Zelfbouw Pieters
  • Sluit de drukknopinterface enkel aan op een ZLVS-contact (zeer lage veiligheidsspanning) en niet op        230V-netspanning.
  • Zorg ervoor dat losse draden geen contact maken met andere draden.
  • De maximale kabellengte tussen de drukknopinterface en de drukknop of transistoruitgang bedraagt 2 m.
  • Je mag de drukknopinterface in een buitenomgeving gebruiken op voorwaarde dat er een spatwaterdichte behuizing voorzien is (bijv. Hydro).

Om de drukknopinterface aan te sluiten:

1    Sluit de busdraad aan op de B-schroefklemmen.

Lus eventueel door naar andere bedieningselementen van de Niko Home Control installatie.

2    Sluit de potentiaalvrije drukknop of NPN-transistoruitgang aan.

Technische gegevens

• maximale afstand tot drukknop: 2 m
  • rustspanning: 26 Vdc (ZLVS)
  • afmetingen: 40 x 27 x 5 mm (HxBxD)
  • CE-gemarkeerd
  • omgevingstemperatuur: -25 - 55 °C