Onderhoud en probleemoplossing slimme hub

Resetten

Schakel de netspanning in.

Je kan de slimme hub terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Een reset verwijdert de Niko Home Control configuratie en netwerkinstellingen.

Onderhoud En Probleemoplossing Slimme Hub - Zelfbouw Pieters
StapActieDuurLedgedrag
1Druk op de bedieningsknop van de slimme hub.Onderhoud En Probleemoplossing Slimme Hub - Zelfbouw PietersOnderhoud En Probleemoplossing Slimme Hub - Zelfbouw Pietersblauwe led knippert
2Druk op de bedieningsknop van de slimme hub.Onderhoud En Probleemoplossing Slimme Hub - Zelfbouw PietersOnderhoud En Probleemoplossing Slimme Hub - Zelfbouw Pietersblauwe led brandt continu
3Druk op de bedieningsknop van de slimme hub.Onderhoud En Probleemoplossing Slimme Hub - Zelfbouw PietersOnderhoud En Probleemoplossing Slimme Hub - Zelfbouw Pietersblauwe led brandt 4 sec.
4Onderhoud En Probleemoplossing Slimme Hub - Zelfbouw Pieters

Probleemoplossing

De slimme hub is niet verbonden met je thuisnetwerk en heeft geen internetverbinding. De rode LED knippert.Controleer of je thuisnetwerk naar behoren werkt en verbonden is met het internet.Stel de wifinetwerkverbinding van de slimme hub opnieuw in:Als je een UTP-kabel gebruikt om het wifinetwerk in te stellen: sluit de slimme hub aan met een UTP-kabel (zie Installatie, stap 2, UTP) en stel de netwerkverbinding van de slimme hub opnieuw in (zie Installatie, vanaf stap 3).Als je rechtstreeks verbinding maakt met het wifinetwerk van de slimme hub: hou de bedieningsknop van de slimme hub twee seconden ingedrukt. De blauwe led knippert. De slimme hub zendt nu een eigen wifinetwerk uit. Je hebt vijf minuten de tijd om verbinding te maken met dit netwerk (zie Installatie, vanaf stap 2, wifi en Installatie vanaf stap 3).
De slimme hub is verbonden met je thuisnetwerk maar niet met het internet.Controleer de internetverbinding van je thuisnetwerk. Je kan je slimme hub ook zonder internetverbinding gebruiken in je thuisnetwerk.
Ik wil de slimme hub met een ander netwerk verbinden. De rode led knippert niet.Stel de wifinetwerkverbinding van de slimme hub opnieuw in:Als je een UTP-kabel gebruikt om het wifinetwerk in te stellen: sluit de slimme hub aan met een UTP-kabel (zie Installatie, stap 2, UTP) en stel de netwerkverbinding van de slimme hub opnieuw in (zie Installatie, vanaf stap 3).Als je een wifi-verbinding gebruikt: stel de netwerkinstellingen opnieuw in (zie Installatie, stap 3). Als je geen toegang krijgt tot het netwerkconfiguratieportaal van de slimme hub, maak dan rechtstreeks verbinding met het wifinetwerk van de slimme hub: hou de bedieningsknop van de slimme hub een tot twee seconden ingedrukt. De blauwe led knippert. De slimme hub zendt nu een eigen wifi-netwerk uit. Je hebt vijf minuten de tijd om verbinding te maken met dit netwerk (zie Installatie, vanaf stap 2, wifi en Installatie vanaf stap 3).
De slimme hub is verbonden met een wifinetwerk waarvan de SSID na initiële verbinding met de slimme hub werd ingesteld op 'verborgen'. De slimme hub zal niet opnieuw verbinding maken met de verborgen SSID.Maak de SSID weer zichtbaar. De slimme hub zou na enkele minuten automatisch opnieuw verbinding moeten maken met het wifinetwerk. Als dat niet het geval is, start de slimme hub dan opnieuw op of zet hem uit en weer aan. Controleer vervolgens opnieuw of hij verbinding maakt (zie Ledgedrag slimme hub).