er zijn verschillende soorten kabels die je in onze webshop kan bestellen. Hieronder vindt u een overzicht welke te bestellen voor uw gewenste toepassing.
De bekabeling neemt men eerst de naam en dan de specificaties van de kabel. hieronder een voorbeeld.

XGB 3G1.5 => XGB kabel met 3 geleiders waarvan 1 geel-groene geleider met een draadsectie van 1,5mm²
CTMB 5G2,5 => CTMB kabel met 5 geleiders waarvan 1 geel-groene geleider met een draadsectie van 2,5mm²

OPGELET!
Losse draden mogen in geen enkel geval ingebouwd worden.
Deze moeten ofwel in een buis ofwel in een kabel zitten.

Keuze draadsectie

Kabel info

Xvb
XVB
Xgb
XGB

XVB & XGB Installatiekabel

XVB bestaat uit een reeks VOB draden die beschermd worden door een kunststof omhulsel. Deze kabels worden gebruikt voor de binneninstallatie.

De XGB kabel is installatiekabel voor installaties in gebouwen met een hoge bezettingsgraad (lees openbare gebouwen/ winkels) of waar waardevolle goederen aanwezig zijn, vooral wanneer de evacuatievoorwaarden moeilijk zijn (classificaties BD2, BD3 en BD4 volgens AREI art. 101). Deze kabel heeft meestal een groene kleur

Toepassingen:

• Bekabeling voor aansluiting schakelmateriaal in de muur. (alle geleiders minstens 1,5mm²)
  • Bekabeling voor stopcontacten (alle geleiders minimaal 2,5mm²)
  • Bekabeling te gebruiken in opbouwmontage

XVB

XGB

EXVB Grondkabel

Exvb

Daarnaast is er nog een EXVB kabel, dit is een kabel die gemaakt is om in de grond te zitten. Het omhulsel van de kabel is immuun voor de mineralen in de grond en zal blijven beschermen.

Toepassingen:

• Kabel voor aansluiting van de straat naar tellerkast
  • Kabel voor voeding die door de grond gaat. (tuinhuis, carport,…)

Coax Televisie kabel

Coax

Een coax kabel (ook wel coaxiale kabel genoemd) bestaat uit een afgeschermde centrale geleider met daarrond een tweede geleider. Omdat de assen van beide geleiders samenvallen, zijn er weinig tot geen stoorsignalen.

Coax wordt het meest frequent gebruikt voor televisiesignalen.

Toepassingen:

• TV aansluitingen

Coax Kabel

Toebehoren

UTP en FTP Internetkabel

UTP en FTP zijn twee soorten Twisted Pair kabels die voornamelijk gebruikt worden voor datanetwerken en telefonie. Zoals de naam al doet vermoeden, worden twee geleiders van een circuit in elkaar gedraaid (‘twisted’). Het verschil tussen UTP en FTP is de extra folie bij FTP, die beschermen biedt tegen elektromagnetische storingen. Deze folie kan rond individuele circuits, rond de volledige bedrading of beide voorzien worden.

Enkele voorbeelden:

NaamOok gekend alsBescherming aderparenBescherming kabel
UTPU/UTPNeeNee
STPU/FTPFolieNee
FTPF/UTPNeeFolie
S-STPS/FTPFolieKopervlechtwerk

Voor datanetwerken worden deze Twisted Pair kabels vaak in categorieën ingedeeld op basis van hun bandbreedte, zoals:

• Cat. 4: tot 20 MHz
  • Cat. 5: tot 100 MHz
  • Cat. 6: tot 250 MHz
  • Cat. 7: tot 600 MHz

Toepassingen:

• Internet aansluitingen
Utp &Amp; Ftp Kabels

SVV Signaalkabel

Een SVV wordt ook wel signaalkabel genoemd. Ze is perfect geschikt voor het verzenden en ontvangen van stuursignalen, bijvoorbeeld voor domotica, een parlofoon, videofoon, enz. Bovendien wordt ze gebruikt voor het aansturen van teleruptoren op laagspanning.

Toepassingen:

• Schakelkabel voor teleruptoren op laagspanning
  • Domotica verbindingen schakelaarmateriaal met controllers

Luidsprekerkabel